Назад

Активизиране на партньорството с Търговско-промишлената палата на Барселона

Бяха дискутирани възможности за привличане на испански инвеститори в България




Председателят на Българската търговско-промишлена палата проведе работна среща с членове на Търговско-промишлената палата на гр. Барселона - Гонзало Сивате и Мириам Компани от компанията Молинс. В срещата взе участие и Бранимир Ботев, изпълнителен директор на Европейския институт за анализи и стратегии и предишен заместник министър с ресор туризъм.

Гостите представиха своите планове за подпомагане навлизането на потенциални испански инвеститори в България. Гонзало Сивате сподели мнение, че въпреки членството и на двете страни в ЕС, България не е добре позната за испанския бизнес.

Симеонов подчерта активното сътрудничество между БТПП и Испанските търговски палати, както на национално, регионално, така и на европейско ниво, в рамките на Европалати.

Бяха дискутирани редица инициативи, които да засилят взаимодействието между бизнеса и търговските палати, сред които сътрудничество в областта на търговския арбитраж, провеждане на присъствени и виртуални събития. Очаквайте допълнителна информация по темата.

При интерес за участие в събития, свързани с възможности за правене на бизнес с испански партньори, можете да се свържете с: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на е-mail: interdpt@bcci.bg

 

 

 

 

 

 


31.05.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад