Назад

Дарителска кампания за стипендии на отличните ученици и бъдещи студенти от инициативата "Подкрепи една мечта"Президентската институция започна дарителска кампания в рамките на инициативата "Подкрепи една мечта", съобщиха от прессекретариата на президента.

Набраните средства се разпределят през ноември като еднократни стипендии за отлични ученици в 12 клас и студенти в първи курс, които са настанени в социални услуги. Тази година 25 младежи, израснали без родителски грижи, ще кандидатстват във висше училище или професионален колеж, като интересът им е насочен към специалностите социални дейности, педагогика, психология, бизнес администрация, медицина, икономика, програмиране и журналистика.

"Подкрепата на дарителите през годините, дори и в трудната 2020-а, ни дава възможност да помогнем със стипендия за образование на тези млади хора, които въпреки житейските трудности, имат амбиция за успех чрез знание. Убеден съм, че по-доброто образование дава равен старт на младежите в неравностойно положение". С тези думи президентът Румен Радев е отправил призив за участие в дарителската кампания в подкрепа на бъдещите студенти от випуск 2021.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства за инициативата "Подкрепи една мечта", могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

За въпроси и допълнителна информация: Милен Топалов, директор "Финансово, стопанско и информационно осигуряване", тел.: 02/ 9239 268, e-mail: m.topalov@president.bg

 


26.05.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад