Назад

Обсъждане на българо-кувейтските търговско-икономически отношения

Бе постигната договореност за организиране на изложба-базар на български стоки и продукти


По покана на посланика на Кувейт председателят на БТПП Цветан Симеонов посети посолството и разговаря с Н. Пр. г-н Якуб Алатиики, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Кувейт в София. В срещата участва и Ахмад Алаедин, председател на Асоциацията на българо-арабски икономически камари.

По време на разговора бяха дискутирани икономическите връзки между Кувейт и България. Констатирано бе незадоволителното им развитие и бяха обсъдени различни идеи с цел повишаване на стокообмена между двете страни. Симеонов информира  посланик Алатиики за проведената по – рано през годината среща в БТПП с новия посланик на България в държавата Кувейт.  https://www.bcci.bg/news/17811

Бе постигната договореност БТПП съвместно с Посолството на Кувейт в София да си сътрудничат за едно бъдещо организиране и провеждане на изложба – базар на български стоки и продукти в края на есента на 2021 година при положение, че го позволява състоянието на пандемичната обстановка в световен мащаб.

Посланик Алатиики изрази учудване от липсата и недостатъчното предлагане на български стоки с висок имидж и качество и покриващи вкусовете и специфичните изисквания на местния пазар. В тази връзка Ахмад Алаедин пое ангажимент Асоциацията да окаже техническо съдействие при организирането на едно бъдещо изложение на подобни стоки в Кувейт.

При интерес от участие в изложба – базар на български стоки и продукти в Кувейт заинтересованите български компании могат да се обръщат към Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП e-mail: irelations@bcci.bg.

 

 


23.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад