Назад

В БТПП: БЪЛГАРО–ЛИВАНСКИ ОТНОШЕНИЯ В СФЕРАТА НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ







Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с Ахмад Алаедин, председател на Ливано-българския бизнес съвет и председател на Асоциацията на българо-арабски икономически камари. В срещата участва и доц. д-р Атанас Георгиев, декан, ръководител на катедра “Икономика и управление по отрасли”, ръководител на магистърска програма “Енергийни пазари и услуги” към СУ “Св. Климент Охридски”, Стопански факултет. 

 

По време на срещата бе представена информация за проведено по–рано през годината посещение в Ливан и осъществени срещи с представители на ливански висши учебни заведения. Договорени са размяна на студенти и тяхното по–нататъшно обучение в СУ с подкрепата и на фонд, създаден от Ливано-българския бизнес съвет за тази цел.

 

В тази връзка БТПП подкрепя изцяло двустранната инициатива, като това ще бъде още една възможност обучените в България ливански студенти да останат в страната след приключване на своето висше образование и да спомогнат за ускоряване на развитието на българската икономика.


19.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад