Назад

Новоназначеният български посланик в Токио на посещение в БТПП





Новоназначеният посланик на България в Япония Мариета Арабаджиева посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата взе участие и Гергана Цекова, директор дирекция „Азия, Австралия и Океания“ в Министерството на външните работи.

Председателят на Палатата представи традиционно добрите отношения на БТПП с партньори в Япония, Търговско-промишлената палата на Япония, Японската арбитражна асоциация, Посолството на Япония в София и Посолството на България в Токио, както и добрата съвместна дейност със Службата по търговско-икономически въпроси в японската столица. Бяха обсъдени работата на Българо-японския бизнес съвет и Японо-българската асоциация, създадена наскоро.

Председателят на БТПП информира посланик Арабаджиева относно подкрепата от страна на Палатата към домакинството на Експо 2025 в Осака-Япония, изразена по време на срещата с Н. Пр. посланик Хироши Нарахира .

Посланик Арабаджиева представи приоритетите на мандата си, като предложи регулярност в срещите между бизнес организациите от двете страни с оглед обмен на полезна актуална информация за търговско-икономическите и инвестиционни възможности за сътрудничество.

 


12.02.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад