Назад

Новоназначеният посланик на България в Кралство Нидерландия посети БТПП





Константин Димитров, новоназначен посланик на България в Кралство Нидерландия разговаря с председателя на БТПП, Цветан Симеонов.

По време на срещата Димитров информира Симеонов за плановете си за развитие на икономическото сътрудничество между двете страни по време на предстоящия мандат.

Председателят на БТПП напомни най-важните моменти от сътрудничеството на Палатата с тази страна. След тях е проекта за дитализиране на Търговския регистър на БТПП в първите години след промените в България. Благодарение и на това съдействие Българската търговск-промишлена палата е 11-та палата в света, лицензирана от Международната търговска камара за сертифициран издател на външнотърговски документи.

Внимание бе обърнато и на дигитализацията на Арбитражния съд при БТПП, което е съществено предимство за повишаване на конкурентоспособността му сред редица други подобни организации в световен мащаб.

По информация на Министерство на икономиката нетните инвестиции за 2019 г. от Кралство Нидерландия в България са 330.5 млн. евро. До края на 2019 г. размерът на преките чуждестранни инвестиции на Нидерландия в България възлиза на 8 597.4 млн. евро, с което страната се нарежда на 1-во място по размер на ПЧИ в България. За първо полугодие на 2020 г. има регистрирани инвестиции в размер на 183.7 млн. евро,( 144 млн. евро за първо тримесечие и 39.7 млн. евро за второ тримесечие).


08.01.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад