Назад

България и Украйна: сътрудничество в новите условияПо време на среща с търговския съветник към посолството на Украйна в България Рустам Аждар председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди състоянието на двустранните икономически отношения. Събеседниците разгледаха различни идеи за сътрудничество в новите условия на Ковид-19.

Бе договорено Палатата и Посолството на Украйна да положат съвместни усилия, въпреки затрудненията, да способстват осъществяването на нови контакти между фирми от двете държави.

Перспективите за сътрудничество през 2021 г. също бяха разгледани. Съгласува се  провеждането на следващо бизнес събитие с участие на български и украински фирми при домакинството на Българската търговско-промишлена палата.

Рустам Аждар информира, че Посолството на Украйна в София е провело много успешно събитие през октомври, съвместно с Търговско-промишлена камара Пловдив. „Без силната поддръжка на Вашите партньори – Регионални търговски палати, нямаше да се случат събитията в Бургас, Варна и Пловдив,“ подчерта той.

Компаниите, проявяващи интерес за участие в предстоящия форум, могат да потвърдят предварително на: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


10.11.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад