Назад

Красимир Дачев е Бизнесмен на България за 2019 година









Красимир Дачев, Мажоритарен акционер и Председател на Съвета на директорите на „Свилоза“ АД и заместник председател на УС на БТПП е „Бизнесмен на България“ за 2019 година в осмото издание на конкурса, организиран от „Икономически живот“.

На церемония в София Дачев получи ордена „Бизнесмен на България“ от издателя на ИЖ Александър Александров, главен мениджър на Корпорация „Развитие“.

Останалите номинирани за голямата награда бяха Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България и Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.

Конкурсът определи лауреати и в още няколко категории.

„Млад бизнесмен на България 2019“ стана Емил Ивчев, собственик на Ivchev’s Garden. Призът за Проспериращ бизнес получи Николай Чернев, управител на Мусала Иншурънс Брокер.

В категорията „Лоялност и устойчивост по време на пандемия“ бяха отличени „Офис АДВ“ ООД, Rila Catering и ЕЙ СИ ЕС България (ТЕЦ ЕЙ СИ ЕС и ВяЕЦ „Свети Никола“).

Онемях. Останах без думи. Благодаря на цялата гилдия, чийто каймак е тук днес“, заяви емоционално Красимир Дачев при получаване на ордена.

„Конкурсът отличава хората от реалния бизнес – мениджъри, ръководители, собственици. Търси се освен удовлетворението от наградата, но и дискусията, поставянето на успеха във фокуса на общественото внимание, показването на добри практики, провокиране на повече инициативност, смелост, предприемчивост“, заяви в приветствието си от своя страна Александър Александров

За 8-ми път редакцията на „Икономически живот“ (https://ikj.bg) организира конкурса „Бизнесмен / Бизнесдама на България“.

Създаден през 2001 година от в-к „Икономически живот“, лауреати на конкурса са някои от най-изтъкнатите представители на реалния бизнес у нас. Отличени за тяхната експертност, креативност, предприемчивост, смелост и постоянство и естествено за финансовите резултати на техните компании – критерии, валидни с пълна сила и сега.

С възстановяването на „Икономически живот“ – в нов web формат, издателят поднови след 11-годишна пауза и конкурса, чиято церемония по награждаването ще се проведе на 28 октомври – сряда.

Тази церемония отдавна трябваше да е в историята, проведена още през месец март. Всички знаем обаче причината, която рязко промени ритъма ни на живот, а икономиката и бизнеса постави в ситуация без аналог.

Спазвайки традицията през годините, бе създаден Икономически съвет към медиата, който оцени и селектира кандидатурите за „Бизнесмен /Бизнесдама на България 2019“.

Негов председател е проф. д-р Гарабед Минасян, а членове – издателят на „Икономически живот“ д-р Александър Александров, доц. Красен Станчев и журналистите Димитър Събев и Милослав Йосифов.


29.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад