Назад

В БТПП се състоя среща с главния секретар и експерти на Агенция по обществените поръчки







 

 

В БТПП се състоя среща между Михаил Михайлов, главен секретар на Агенция по обществените поръчки и председателя на Палатата Цветан Симеонов. На срещата участваха Христина Денева – Кирчева - началник отдел „Методология, анализ и законодателство“ и експерти от двете организации. Страните обсъдиха ползотворната практика създадена между тях във връзка с проведените в БТПП през 2019г. обучения по новата Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

Двете страни се договориха за нови инициативи и тясно сътрудничество, изразяващо се във възможности за допълнителни обучения за фирмите по нововъведената електронна система на Агенцията по обществените поръчки.

По повод на обществено обсъждане, което тече в момента за промени в ЗОП, бяха разгледани възможностите за разширяване на електронизацията на обществените поръчки и бъдещите тенденции в тази област, както и подходящи законодателни промени насочени към още по-добра прозрачност и сигурност на обществото в очакване на  изискванията за лоялна конкуренция и отговорност на изпълнителите.


05.08.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад