Назад

Успешно сътрудничество между България и Румъния



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Раду-Калин Молдован, министър-съветник към Посолството на Румъния, по повод приключването на втория му мандат в България.

Симеонов изрази удовлетворението си от съвместната работа с търговския съветник и подчерта установеното ефективно и плодотворно взаимодействие в полза на бизнеса от двете страни.

Сътрудничеството между БТПП и Посолството на Румъния в София през последните няколко години се изразява в многобройни съвместни инициативи и събития. Сред тях са бизнес форум в София, с участието на президентите на двете страни /2016 г./, участие на българска бизнес делегация в първото бизнес събитие на Инициативата Три морета в Букурещ /2018/, организирано от ТПП на Румъния, както и събития, свързани с председателството на Румъния на Съвета на ЕС през 2019 г.

Молдован благодари за успешното сътрудничество и подчерта, че двустранните икономически отношения бележат растеж. От 2014 г. насам стокообменът расте средно със 6% годишно, като салдото е в полза на България. Той информира, че предстои определянето на нов търговски съветник в Посолството на Румъния в София, за което БТПП ще бъде известена допълнително.

 


27.02.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад