Назад

В подкрепа на катедралата „Св.Александър Невски“



 

Първият по рода си Благотворителен бал на строителите и архитектите ще се проведе под формата на Гала вечеря на 20-ти март в хотел „Маринела“. 

Цялостна информация може да откриете и на страницата www.investbuild.eu/awards

Събитието е в помощ на катедралата “Св. Александър Невски” под патронажа на Светия Синод на Българската Православна Църква. На него ще присъстват епископ Герасим – главен секретар на Светия Синод, митрополит Антоний, като се очаква да дойде и главата на Българската православна църква Патриарх Неофит!

Храмът е сърцето и душата на София, а днес има спешна нужда от ремонт и реставрация. Започва дарителска кампания по всички възможни канали - чрез DMS номер 17 777 с текст NEVSKI  (цена 1 лв.), като може да се извършват дарения и в най-голямата благотворителна платформа HelpKarma.com:

https://bg.helpkarma.com/campaign/za-velichieto-na-hrama-1071?fbclid=IwAR0Jn7XdNiXAiyDTHoLCL6G1jNW41DGsdtklNO1y85Rf5IgUNkyk7B0lpxY

На самото събитие на 20-ти март популярни български звезди ще пеят в помощ на храма. Спортисти и художници също ще окажат подкрепа за благотворителния търг. Изпъкват имената на скулпторите Добромир Иванов и Илиян Шарков, на художниците Николай Янакиев, Илия Желев, Греди Асса, Иван Яхнаджиев и други. Легендарни спортисти на България също даряват свои трофеи за каузата.

Съществена част от събитието ще представляват и Националните награди за строителство и архитектура. Всеки, който желае, може да представи свой проект и безплатно да подаде регистрация на: www.investbuild.eu/awards

12-членното жури на наградите  е от международно признати експерти в областта на строителството и архитектурата, както и журналисти, които отговарят за този ресор.

Единствената предварително известна награда, която не подлежи на гласуване, е Гран При за цялостен принос в строителството и инвестициите. Бронзовата статуетка ще бъде връчена на инж. Симеон Пешов – меценат, родолюбец, почетен председател на Камарата на строителите.

Призовете на церемонията ще бъдат връчени от Цветан Симеонов /Председател на Българската търговско-промишлена палата/, Бойко Таков /Директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия/, Стамен Янев /Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции/, арх. Тодор Булев /Председател на Съюза на архитектите/, г-н Илиян Терзиев /Председател на Камарата на строителите/, Владимир Пенков /Управляващ съдружник на Пенков, Марков и партньори/, Рени Николова /главен редактор на в-к „Строител“/, Анелия Торошанова /Водеща на предаването „Код строител“ по БНР/, Надя Маринова /Главен редактор на бизнес списанието B2B/, Наталия Малчева /Журналист във в-к „Труд“ – ресори Строителство и Туризъм/ и други.

Организатор е сдружението с нестопанска цел Балканска медийна асоциация, съвместно с генералното медийно партньорство на Българската Национална Телевизия и Българското Национално Радио.

* Автор на изображението е Ивайло Христов.


20.02.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад