Назад

Задълбочаване на сътрудничеството за информиране на френските фирми, опериращи в БългарияЦветан Симеонов се срещна с Флоранс Добел, ръководител на Регионалната икономическа служба към Посолството на Франция, Лор Жоя, икономически съветник към службата, и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП.

Представителите на Регионалната икономическа служба към Посолството на Франция предоставиха информация за дейностите си в региона, покривайки 9 страни на Балканите, както и комплексните услуги, които осигуряват на френските инвеститори в България и съседните страни.

Симеонов представи системата на търговско-промишлените палати в България, която за разлика от френските палати работи на принципа на доброволно членство. Той подчерта, че палатата е конструктивен партньор на всяко правителство и организацията подкрепя всички инициативи за подобряване на икономическата среда, нормативната база, както и представянето на българските фирми на местния и международния пазар.

Гостите изразиха специален интерес към Съвета за инвестиции към БТПП и бяха запознати с неговата структура, дейност, членове. Бе договорено задълбочаване на сътрудничеството с цел информиране на френските компании, опериращи в България, за събитията на Съвета по инвестиции и БТПП.

В рамките на срещата бе потвърдена готовността на БТПП да съдейства при организирането на традиционното в последните години събитие - „Ден за B2B-срещи“ с цел свързване на български поддоставчици и доставчици с  френски индустриални компании, с акцент върху автомобилния сектор. Събитието се планира за началото на юни т.г. и бе тема и на разговор при неотдавнашната среща с представители на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК).


13.02.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад