Назад

Българо-кипърски бизнес форум в БТППБългарската търговско-промишлена палата, съвместно с Кипърската търговско-промишлена палата, организират, по повод официалното посещение в България на президента на Република Кипър Н.Пр. Никос Анастасиадес, българо-кипърски бизнес форум, който ще се проведе на 26 февруари 2020 г. в сградата на БТПП, ул „Искър” 9, гр. София, ет.1, зала А от 09.00 ч.

Република Кипър бележи устойчиви нива на икономически ръст през последните години и е една от най-бързо развиващите се икономики в Еврозоната. Ключовите сектори са корабоплаване, туризъм, финанси, към които се привличат чуждестранни инвестиции и се реализират мащабни проекти, основно в строителния сектор (туристически комплекси и недвижими имоти).

Водещи стоки в износа за Кипър през 2018 г. са царевица, ечемик, медикаменти, ел.енергия, сладкарски и тестени изделия, меса и субпродукти, растителни масла, сирена, извара и др.

В рамките на бизнес форума ще се проведат двустранни срещи, като кипърската делегация ще бъде представена от фирми, които търсят сътрудничество в следните области: търговия с храни за животни, складови дейности, управление на недвижимо имущество, инвестиции в недвижимо имущество, консултантски услуги – правни, счетоводни, данъчни, доверени услуги, инвестиции в авиационния сектор, производство и търговия с електроуреди и др.

При интерес за участие във форума, в срок до 20 февруари /четвъртък/ може да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл interdpt@bcci.bg. Участието в срещата е безплатно, но изисква регистрация. Работни езици – български и английски със симултанен превод.

Информация за форума ще намерите и на страницата на БТПП – Бизнес форум България – Кипър.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 489, 8117 421.


11.02.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад