Назад

БТПП – домакин на среща на иновационни структури от региона на Западните БалканиПредставители на организации, отговорни за развитието на иновациите и стартъп екосистемите от региона на Западните Балкани, посетиха БТПП. Събитието  се проведе в рамките на организираната от ИАНМСП двудневна среща на лидери на иновационни структури от България, Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и Албания.

Срещата бе открита от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който благодари на партньорите от ИАНМСП за организацията на срещата. Той сподели, че със страните от Западните Балкани БТПП си сътрудничи на двустранна и многостранна основа - чрез търговско-промишлените палати и чрез членството им в Асоциацията на балканските палати, Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати.

В своето изказване Симеонов акцентира върху дейността на доброволния търговски регистър към БТПП, дигитализирания Арбитражен съд, консултантските услуги и изданията на Палатата.

Последва дискусия с представителите на иновационните структури относно необходимостта от свързаност между науката и бизнеса, ползите и проблемите за бизнеса след присъединяване към ЕС, инвестиционната среда за реализация на успешни стартъп идеи. Акцентирано бе върху актуалните въпроси за данъчната система в съответните страни, минималната работна заплата, обучението по предприемачество и др.

Цветан Симеонов изрази готовността на БТПП да подкрепи всяка инициатива за партньорство и напредък на Западните Балкани по отношение на иновационното и технологичното развитие.


29.01.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад