Назад

Духът на България

Ромео Чолаков

На официална церемония в Централния военен клуб снощи бяха връчени годишните награди на Министерството на туризма.

Хасково спечели първо място в категория „Духът на България” за събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. Престижното отличие бе връчено на кмета на общината Станислав Дечев от бившия премиер Симеон Сакскобургготски. „Благодаря за отличието в тази изключително стойностна категория. Заслуга за тази награда имат всички жители на Хасково и всички управлявали града ни през последните десетилетия. Чрез събора „Китна Тракия пее и танцува” ще продължим да съхраняваме автентичния български фолклор”, каза при получаването на наградата Станислав Дечев. Симеон Сакскобургготски поздрави градоначалника на Хасково и подчерта, че „Китна Тракия пее и танцува” е истинският дух на България.   

Домакин на церемонията беше министърът на туризма Николина Ангелкова. Официални гости бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на младежта и спорта Красен Кралев, видни политици и общественици, посланици, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии. От страна на БТПП присъстваше председателят на Палатата Цветан Симеонов.

Именно той връчи наградата в категория „Публикация на тема туризъм в България за 2019 г. в интернет блог“. Победител в категорията е Марта Рос, чрез нейния блог mamaenbulgaria.com, с публикация: „5 прекрасни екскурзии, които могат да се правят в Рила“.

В блога си Рос представя България на испаноговорящата публика  от цял свят.

Тази година беше четвъртото издание на конкурса на Министерството на туризма. Призове се връчват в общо 16 категории, разделени в 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Победителите се определят чрез онлайн гласуване на специалната платформа на годишните награди- tourismawards.bg, като електронният вот започна на 7 ноември и продължи до 6 декември.

Сред специалните гости на събитието бяха спортните емблеми на България Йордан Йовчев и Кубрат Пулев.

 

 


17.12.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад