Назад

GS1 в Европа партнира с Европейски асоциации за кръгова икономика и автентичност на продуктите





На 11 и 12 декември 2019г. в Гданск се провежда редовно заседание на изп. директори на Националните организации GS1 в Европа.  Домакин на последното за годината заседание е GS1 Полша. В дневния ред са включени преглед на активностите за 2019 г. и обсъждане на предизвикателствата и приоритетите на организацията за 2020 г.

Във фокуса на вниманието остават нуждите на индустрията и как GS1 може да помогне. По искане на Consumer goods Forum, GS1 работи върху изграждането на глобална платформа, която да позволява проверка на издадените баркодове и това, на какви продукти са били определени, както и имплементиране на глобален модел на данните в търговските отношения. На заседанието всяка от страните (общо 48 за Европа и Азия) докладва за напредъка по включване в платформата и предоставяне на качествена информация за активните баркод номера. България е сред първите, които имат готовност да го направят, като за целта екипът на GS1 България работи активно за привличане на всички фирми, членове на организацията да въведат информация за използваните баркод номера в Продуктовия каталог БГ Баркод.

През 2020 година Европейската организация ще продължи да работи в полза и в съответствие с нуждите на индустрията и за задълбочаване  на сътрудничеството с Европейски асоциации и институции по отношение на техните приоритети, в т.ч. кръгова икономика и автентичност на продуктите.

От страна на GS1 България в заседанието участва Цвета Братанова, изп. директор.

  


12.12.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад