Назад

Среща с новоназначения посланик на Държавата Израел



Негово Превъзходителство Йорам Елрон, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Дискутирано бе актуалното състояние на търговско-икономическите отношения между двете държави. Симеонов запозна посланик Елрон с членството на Палатата в международни организации, с работата на Търговския регистър на БТПП и с Арбитражния съд към Палатата. Констатирано бе наличието на интерес от страна на бизнеса от двете страни за засилване на сътрудничеството в областите водоснабдяване и информационни технологии.

По информация на Министерството на икономиката стокообменът между България и Израел за първото полугодие на 2019 г. се е увеличил с близо 20% спрямо същия период на 2018 г., достигайки 92.6 млн. щ.д. Увеличението в търговията се дължи на регистрирания ръст от 27.7% в българския износ. Отчетено е увеличение при продажбите на български нефтени масла, пластмаси и стъкло, а същевременно е реализиран и значителен износ на пшеница. Израелският внос за първите шест месеца на 2019 г. възлиза на 29.9 млн. щ.д., отчитайки слаб ръст от 5.3% спрямо същия период на 2018 г.

  


13.12.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад