Назад

ХТМУ събра бъдещи инженери, преподаватели и гости







На тържествена церемония Химикотехнологичният и металургичен университет връчи дипломите на бакалаври и магистри от Випуск 2019. Голямата зала „Проф. д-р Асен Златаров” се оказа тясна, за да събере множеството щастливи инженери, техните близки и приятели, преподаватели и гости.

Церемонията уважиха главният секретар на БТПП Васил Тодоров, кметът на община „Студентска” Петко Горанов, както и ректори от минали мандати - проф. Камен Велев, проф. Митко Георгиев, доц. Кирил Станулов и доц. Борис Стефанов.

С академично слово актуалният ректор на ХТМУ проф. д-р Сеня Терзиева поздрави новия випуск на университета и им пожела да следват веруюто на младите възпитаници - „Моят университет е моят успешен старт“. Топли думи на благодарност от името на випуска поднесе инженер – бакалавър Мирослава Славчева и призова своите колеги да пазят достойно името на ХТМУ. Приветственото слово на главният секретар на БТПП Васил Тодоров прозвуча като едно голямо „добре дошли“, млади инженери, в света на бизнеса на България.

На тържествената церемония 18 отличници получиха своите дипломи, значки и красиви плакети като подарък лично от ректора проф. д-р Сеня Терзиева.

В своята 66-годишна история Химикотехнологичният и металургичен университет отстоява името си на образователен и научно-изследователски център и го утвърждава с “Академизъм, традиции, професионална реализация“.

 


09.12.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад