Назад

БТПП и МВБУ – съвместни усилия за разширяване търговско-икономическите отношения България - Израел



На заседание на УС и КК на Българо-израелската търговско-промишлена палата, проведено в новопостроената сграда на  Международното висше бизнес училище (МВБУ) в София, специален гост бе председателят на  БТПП Цветан Симеонов.

Той запозна членовете с основните приоритети в дейността на Палатата през следващия период, в условията на трети мандат на нейното ръководство.

Изразявайки и задоволство от активността в досегашната съвместна дейност между БТПП и БИТПП, Симеонов очерта перспективите  за съвместни инициативи  през 2020 г. 

Проф. Пенчев, ректор на Международното висше бизнес училище и председател на Българо-израелската търговско-промишлена палата, представи големите възможности на модерната учебна база, в която се обучават по най-съвременна образователна технология - директно и дистанционно, над 3700 младежи по бакалавърски и магистърски програми от страната и чужбина.

В контекста на разширяване на търговско-икономическите отношения България – Израел и в отговор на съвременните изисквания, за БТПП от особен интерес е  по-тясната връзка наука -  бизнес, дейности в сферата на комуникационните и информационни технологии, киберсигурността, управлението на проекти и възможностите за взаимодействие между български и израелски фирми в условията на взаимен интерес. 

В програмата на БТПП ще бъде заложено събитие от особена значимост  - участие като съорганизатор на предстоящата международна конференция  "Цифровата трансформация в бизнеса, образованието и науката", провеждана ежегодно от МВБУ, с начало 20-ти март 2020 г. 


15.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад