Назад

Българо-индонезийски бизнес форум на 16 септември в СофияН. Пр. г-жа Сри Астари Расджид, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в София, и представители на Посолството – Мохамат Захир Сях Судаджат, съветник икономически въпроси, и Енди Зулхам, търговска секция, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов, двустранните търговско-икономически отношения и предстоящи инициативи.

Освен актуалната икономическа ситуация в България и Индонезия, дискутирана бе и предстоящата визита на министъра на външните работи на Индонезия – г-жа Ретно Марсуди, в София. Очаква се тя да бъде придружена от бизнес делегация, водена от председателя на Търговската палата на Индонезия – г-н Росан Роеслани. Обсъдено бе провеждането на Българо-индонезийски бизнес форум, съвместно с БТПП на 16 септември /понеделник/ 2019г., като Палатата ще информира допълнително за програмата на събитието.

Посланик Расджид сподели, че секторите от взаимен интерес са: производство на палмово масло, химическа промишленост и фармация, рибарство и аквакултури, хранително-вкусова промишленост, медни руди.

Посолството на Индонезия обсъжда възможността за организиране на изложение на традиционни индонезийски стоки, което да съпътства програмата на официалните лица. Очаква се на бизнес форума в София участие да вземат и фирми от Албания и Северна Македония.

Фирмите, които проявяват интерес за участие в предстоящите събития и сътрудничество с Индонезия, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494.


20.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад