Назад

Конференция за отчитане на резултатите от проведеното обучение на експерти от БТПП, фирми и браншови организации в Китай

Събитието дава задълбочен поглед върху международните инициативи






Конференция за отчитане на резултатите след проведения семинар за мениджъри и експерти, представители на браншовите организации и членовете на Палатата в Китай, се проведе в БТПП. Събитието бе организирано съвместно с Посолството на Китайската народна република в София и имаше за цел представяне на резултатите от посещението, както и обсъждане на бъдещо сътрудничество.

Конференцията бе открита от Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, който благодари на Посолството на КНР в София за предоставената възможност за организиране на подобен семинар. Той сподели, че тези събития са изключително полезни, тъй като предоставят информация както за културата, така и за икономиката на страната. По думите му събитието дава задълбочен поглед върху международните инициативи „Един пояс, един път“ и  Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ „17 +1“.

Представители на различните отдели в БТПП споделиха своите впечатления от двуседмичния семинар, по време на който бяха посетени градовете Фуджоу, Тченджоу и Пекин. Акцент бе поставен върху лекциите за историята и икономиката на Китай, политиката на страната за инвестиции в чужбина, структурата на китайските търговско-промишлени палати, както и със структурата на Арбитражния съд.

Търговският съветник Уанг Ксуекун, както и представители на екипа на Посолството на Китай в София, поздравиха участниците в семинара и споделиха, че подобни инициативи водят до развитие на сътрудничеството между двете страни.

Обсъдени бяха и предстоящи изложения в Китай, сред които Изложението за вносни стоки, което се провежда през месец ноември в Шанхай.

БТПП ще информира допълнително за предстоящи инициативи с Китай.


18.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад