Назад

Председателят на БТПП участва в откриването на Осмото издание на Балканския винен фестивал



Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в откриването на Осмото издание на Балканския винен фестивал в София на 7 юни. Събитието, което предлага вино, музика, вкусна храна и много изненади тази година се проведе на открито пред Националния дворец на културата.

"Изграденото партньорство с организаторите е много успешно и като резултат на това изданието позволи участие на вина от страните на Черноморския регион, свързано с председателството на Бизнес съвета на Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество през първата половина на 2019 г. ", каза Симеонов.

Във фестивала участваха повече от 1000 вина за дегустация от 100 изби от България, Гърция, Румъния, Турция, Хърватска, Словения, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Грузия. Cuvée Monsignori Santorini 2017 на гръцката изба Estate Argyros е най-доброто вино на Балканите в момента според журито на винения конкурс 2019.

Освен традиционните награди и Гранд трофея за най-добро вино на Балканите, за пръв път в рамките на конкурса бяха връчени и наградите Best of Show за най-добро вино от всяка страна. Организаторите обявиха, че през 2020 домакин на конкурсната част от събитието ще бъде Сърбия.


08.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад