Назад

Търговският съветник на Гърция в България посети БТПП



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с търговския съветник по икономически и търговски въпроси на Гърция в България Теодосиос Валлас. Основна тема на разговора бе обсъждането на актуалното състояние на икономическите отношения между двете държави, както и предстоящи инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения. В срещата взе участие и Димитриос Маос, първи секретар икономически и търговски въпроси към Посолството.

По време на разговора бе дискутирана и темата за новите реалности на Балканите след подписването на Преспанско споразумение между Гърция и Република Македония, вече Република Северна Македония. БТПП напомня стриктно да се спазват постигнатите договорености, заложени в споразумението, в т.ч. и името на страната, за да се запазят всички положителни тенденции и перспективи, които се откриват пред устойчивото развитие на региона.

Теодосиос Валлас предостави карти с информация за защитени географски знаци/символи, различни видове гръцки гроздови сортове, видове гръцки вина и защитени наименования за произход. Заинтересованите могат да открият информацията ТУК.


14.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад