Назад

Напредва подготовката за учредяването на Българо-мароканска търговско-промишлена палата

С подкрепата на Асоциацията на мароканските износители и на дипломатическите представителства в София и Рабат


Аспарух Карастоянов, член на УС на БТПП, посети Палатата и обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов бъдещи инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Мароко.

В продължение на визитата си в Кралство Мароко, като представител на БТПП в състава на бизнес делегацията, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов през ноември м.г., Аспарух Карастоянов  информира за  свое скорошно посещение в периода 16-21 април т.г. и за проведени срещи с водещи институции там – сред които Асоциацията на мароканските износители (ASMEX). В рамките на тази своя визита той е обсъдил темата за създаването на смесена Българо-мароканска търговско-промишлена палата, като заместник-председателят на ASMEX – Мохамед Хмидуше, е проявил интерес за посещение в България и бъдещо участие в състава на смесената палата. Нейното учредяване има подкрепа от страна на дипломатическите представителства в София и Рабат.

Предвид постигнатите предварителни договорености относно подписването на документите по създаването на смесена палата, г-н Хмидуше ще бъде на посещение у нас и на  10 май 2019г. /петък/ от 11 ч. в сградата на БТПП ще проведе работна среща с Ръководството на Палатата и фирми, които проявяват интерес за сътрудничество с Мароко.

Желаещите да участват в срещата със заместник-председателя на ASMEX и/или да се включат в учредяването на Българо-мароканската търговско-промишлена палата, могат да заявят интерес на: interdpt@bcci.bg


08.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад