Назад

Председателят на Търговско-промишлената палата на Руската федерация Евгений Примаков се срещна с членовете на Изпълнитеlния съвет на БТПП

По покана на председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов в Палатата гостува Евгений Примаков, председател на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, който разговаря с членовете на Изпълнитерния съвет. По време на срещата бяха обсъдени широк кръг теми от дневния ред на двустранните отношения между двете палати и за успешните практики за подкрепа най-вече на малкия и среден бизнес и предприемачеството.

Това са хората, които могат да помогнат по-лесно да се излезе от кризата , като се създават нови работни места и като се съдейства за навлизане в икономиките на високотехнологични продукти и производства. Около тези въпроси се обединиха председателите на двете палати – Цветан Симеонов и Евгений Примаков, които имат дългогодишно сътрудничество, не само пряко и но и в рамките на деловия съвет на Черноморското икономическо сътрудничество, а също и други актуални въпроси, свързани най-вече с пътищата за излизане от икономическата криза. По време на разговора г-н Симеонов напомни, че идеята за въвеждането в България на т.н. плосък данък от 10% е предложено от БТПП още през 2004 година копирайки опита на Руската федерация.

Евгений Примаков сподели положителния опит на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, която е успяла да лобира за приемането на законово правило в малките и средни предприемачески фирми да се правят контролни проверки от държавни органи само в рамките на предварително планиране за да не се пречи на бизнеса. Непланираните проверки от данъчни и други контролни органи били допустими само по искане на прокуратурата. Търговско-промишлената палата на Руската федерация, по думите на Примаков сега работела тези правила да се отнесат за цялата бизнес среда , а не само за малките и средни предприятия.


22.06.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад