Назад

Възможност за български компании да се включат в Смесен бизнес съвет с Пакистан

Съветът ще бъде създаден със съдействието на БТПП и Федерацията на пакистанските търговски палати


Н. Пр. г-н Бабар Хашми, извънреден и пълномощен посланик на Ислямска република Пакистан в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Целта на срещата бе да се обсъдят възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

По време на разговора бяха дискутирани приоритетите и предизвикателствата през 2019г. Посланик Хашми информира за предстоящото провеждане на междуправителствената смесена комисия, която ще се проведе през първото тримесечие на тази година в гр. Карачи, Пакистан. По време на Комисията се предвижда да се проведе и двустранен бизнес форум, за който БТПП ще информира допълнително.

На срещата с посланика на Пакистан бе обсъдено и създаването на Смесен бизнес съвет със съдействието на БТПП и Федерацията на пакистанските търговски палати. Намерението е Съветът да се създаде непосредствено преди провеждането на междуправителствената смесена комисия и да се финализира по време на провеждането й.

В тази връзка български компании с интерес за сътрудничество с Пакистан и желание да се включат в Смесения бизнес съвет могат да заявят участие в срок до 31 януари 2019 г. на тел. 02/8117421 и 02/8117489, е-mail: irelations@bcci.bg . Участието в съвета е отворено за всички компании.


17.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад