Назад

Представяне на Международната търговска палата „Пътят на коприната“





Успешно приключи посещението на делегацията на Международната търговска палата „Пътят на коприната“ (SRCIC - Silk Road Chamber of International Commerce Limited) в България. Основното събитие в рамките на програмата на визитата бе българо-китайски бизнес форум, проведен в Българската търговско-промишлена палата с подкрепата на Банка ДСК. Цел бе представянето на Международната търговска палата „Пътят на коприната“.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, откри събитието, в което взеха участие представители на ръководството на международната организация, български компании и браншови организации. Жан-Гий Карие, изпълнителен председател на организацията, представи нейните дейности и проекти.

Ли Джонхуанг, зам.-председател на международната организация, подчерта, че сътрудничеството Китай-България се обуславя от факта, че страната ни е разположена на географски кръстопът, има отношение към инициативата Един пояс, един път, както и се стимулира от външната ориентация на китайската икономика, която постоянно расте и през 2018 г. се очаква да донесе 23% от растежа в световен мащаб. Той сподели, че сътрудничеството с БТПП е от скоро /българската палата е член на международната организация от февруари 2018 г/, но плановете за развитието му са сериозни, на фона на установените вече партньорства на БТПП в Китай и солидната история и контакти на организацията.

Дейвид Кианг, председател на Финансовия комитет на Международната търговска палата, представи инвестиционния фонд на организацията, с чиято помощ се осъществяват проекти в страните от "Пътя на коприната". Той информира, че се водят разговори с банки от арабските страни за включване във фонда и разширяване на възможностите му.

В събитието се включи и Българската агенция за инвестиции с презентация на тема как  да се започне бизнес в България и как да бъде реализирана една инвестиционна идея в нашата страна. 

Бе дискутирано, че желаещите да представят инвестиционни проекти на Международната търговска палата Пътят на коприната могат да се свържат с БТПП и международната организация, e-mail: interdpt@bcci.bg,

БТПП договори с партньорите си от Международната търговска палата „Пътят на коприната“ организиране на реципрочна визита от България в Китай през 2019 г.

Китайската делегация проведе срещи с министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и с министъра на земеделието и горите Румен Порожанов.


21.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад