Назад

Успешно приключи посещението на българската делегация на изложението за сигурност „HLS & Cyber”





Успешно приключи посещението на българската делегация на изложението за сигурност „HLS & Cyber”, което се проведе в периода 12 – 15 ноември 2018 в гр. Тел Авив, Израел.

Делегацията, организирана от Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Българо–израелската търговско-промишлена палата, посети специализираното изложение и участва в научната конференция относно възможностите, които предоставя индустрията в областта на сигурността. Над 60 световно признати лектори споделиха своя опит в области като вътрешната сигурност, кибер сигурност, предотвратяването на терористични атаки, финтех технологии и др.

В изложението „HLS & Cyber” взеха участие над 5 000 представители от 80 страни, а 175 бяха изложителите.

Представителите на българската делегация взеха активно участие в дискусиите и проведоха редица индивидуални срещи с представители на държавно ниво – Министерство на отбраната, както и с представители на бизнеса. Кодиране и разчитане на биометрични данни, контрол на достъпа, откриване на експлозиви и химикали, осигуряване на периметър, системи за комуникация, обучение и симулации, дронове и анти-дронови системи, роботизирани транспортни средства, системи за проверка на багаж, видео анализи и наблюдение, проследяване и идентифициране на обекти и лица - всички тези теми бяха в обсега на проведените от българската делегация срещи. Бе отбелязан напредъка на Израел в конкретни области, както и бяха обсъдени възможни полета за двустранно взаимодействие. Участващите от България представители на бизнеса и държавни служители изразиха задоволство от обменения опит и отличната организация както на конференцията, така и на цялостното пътуване.

Делегацията се осъществи с любезното съдействие на Посолството на Държавата Израел в София и Посолството на Република България в Тел Авив.


21.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад