Назад

Доброто сътрудничество с тайванския бизнес продължава

Интерес на големи тайвански компании от морския транспорт да открият представителство в България


Икономическият директор на Тайванския търговски център (TAITRA) в Атина Луйс Хуанг посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В разговора взе участие и Пати Лин, директор на TAITRA в София.

Цел на срещата бе да се обсъдят възможностите за развитие на икономическите връзки между българския и тайванския бизнес и продължаване на доброто сътрудничеството между БТПП и TAITRA.

Луйс Хуанг информира за намеренията от страна на големи тайвански компании от морския транспорт да открият свое представителство в България. Той сподели и за интереса от страна на тайвански компании в сферата на производството на резервни части за велосипеди и текстилна индустрия (спортни облекла) да открият производствени бази в България.

Цветан Симеонов приветства интереса на тайванския бизнес към засилване на сътрудничеството с България и определи островната държава като традиционно добър партньор. Председателят представи и накратко дейността на Палатата в помощ на българските предприемачи и международните бизнес инициативи. От страна на Тайван гостите  също изразиха своето задоволство от отличните отношения между двете държави.

БТПП пое ангажимент да окаже съдействие на предприемачите от Тайван при осъществяване на техните намерения в България.

Тези, които проявяват интерес от сътрудничеството, да заявят на тел.: 02 8117 421, 8117 489, дирекция Международно сътрудничество и международни организации


21.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад