Назад

Среща с държавния министър за продоволствената сигурност на ОАЕ



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна Мариям Бинт Мохамед Саид Хареб Ал-Мехаири - държавен министър за продоволствената сигурност на Обединените арабски емирства, която бе на визита в България.

Васил Тодоров представи дейността на БТПП като активна неправителствена и работодателска организация със силна регионална мрежа, която е насочена към осигуряване на конкретни услуги за бизнеса.

Държавният министър за продоволствената сигурност на ОАЕ подчерта, че отговаря за това населението да има достъп до здравословна храна, проследима от фермата до магазина. В срещата взе участие и Цвета Братанова, изпълнителен директор на GS1 България - организацията, която предоставя редица инструменти за проследяване произхода на стоките. Тя представи приложението BG баркод, което позволява получаване на бърза и точна информация за производителя/вносителя на конкретна стока, хранителното й съдържание, както и допълнителна информация, предоставена от производителя.

Главният секретар на БТПП очерта няколко сектора от взаимен интерес за бизнеса от България и ОАЕ: селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, козметична промишленост и др.  Мариям Ал-Мехаири заяви, че пазарът на емирствата има нужда от био продукти. Тя съобщи, че след срещите, които е провела с представители на държавата, е договорено да бъде организиран форум между България и ОАЕ в началото на следващата година. Този форум ще бъде базисна платформа, чрез която двете правителства ще отворят широко вратите за нови бизнес инициативи. БТПП ще подкрепи събитието и ще информира допълнително за точния период на провеждането му.


21.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад