Назад

БТПП участва днес в Европейски парламент на предприятията в Брюксел

Петото  издание на Европейския парламент на предприятията (European Parliament of Enterprises™) се провежда днес в Брюксел. Над 730 участници от 36 страни са депутати в Европейския парламент за един ден, като обсъждат и гласуват по актуални и важни за бизнеса и обществото теми, сред които умения, търговия и бъдещето на Европа. БТПП е представена от председателя и заместник-председателя – Цветан Симеонов и Георги Стоев, както и от фирми – членове на Палатата.

Представители на високо равнище от различни европейски институции също участват в мероприятието и дискусиите. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, комисарят по търговията Сесилия Малмстрьом и главният преговарящ за Брекзит Мишел Барние ще се обърнат към европейския бизнес.

В основата на събитието е идеята за пресъздаване  на  една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи. В нейните рамки представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми - виж ТУК.

От българска страна в първата сесия на тема „Умения“ изказване  направи Росен Даскалов, собственик на фирма „Син карс интернешънъл“. Той акцентира на ролята на обучението като предпоставка  за придобиване на умения, в частност обучението по предприемачество от 1-ви клас - основа за прилагането на тези умения по най-добрия начин. Друга тема в изказването му бе новата инициатива – обучение  по мобилност и безопасност на движението, като личен принос и отговорност за по-малко пътно-транспортни произшествия.

Очаква се представителите на бизнеса да гласуват по редица въпроси, свързани с уменията, професионалното обучение, единния пазар, споразуменията за свободна търговия, Брекзит и др.

БТПП ще информира допълнително за резултатите от проведения вот на бизнеса.

Събитието може да следите на живо ТУК.


10.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад