Назад

БТПП с готовност за съдействие на членовете на БАПОП



Атанас Кунчев, изпълнителен директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП) и Симеон Ангелов, заместник-председател на Българо-израелската търговско-промишлена палата /БИТПП/ при БТПП, посетиха Палатата и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов. По време на работната среща се обсъдиха актуални проблеми на членовете на БАПОП, свързани с организацията, производството и експорта на българското оранжерийно производство. БАПОП, със седалище гр. Пловдив, е асоциация  с национален обхват от 56 пълноправни и 26 асоциирани членове.

Председателят на БТПП потвърди готовността на Палатата да съдейства с всички възможности  при поставяне важни за Асоциацията въпроси пред съответните институции за скорошното им решаване. Той изслуша проблемите на фирмите членове на  БАПОП, за голяма част от които БТПП разполага с информация чрез свои проучвания и анализи.

Цветан Симеонов сподели предимствата и преференциите, от които членовете на БАПОП могат да се възползват при пълноправно членство в БТПП чрез включване в доброволния търговски регистър на БТПП, Арбитражния съд при БТПП, международната система баркодове GS1, консултантски и др. услуги не само на национално, но и на международно ниво. Чрез Палатата, като асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центрове, БАПОП  има възможност за промотиране на световния търговски пазар

Симеон Ангелов предложи на Асоциацията посредничество от страна на Българо-израелската палата за установяване на сътрудничество с израелски фирми в областта на селското стопанство и изграждането на оранжерии в България.

БТПП, съвместно с Българо-израелската търговско-промишлена палата, организират българска делегация за предстоящото изложение за сигурност HLS & Cyber  в Тел Авив 12 – 15 ноември 2018 г. Изложението представя най-съвременните модерни средства и възможности за сигурност при организирането на масови мероприятия, публични изяви, граничен контрол и авиация, морски транспорт, публичен транспорт, спешна помощ, критични ситуации, криминални случаи и кибер защита. Изложението е от особена важност както за компании, така и за представители от държавните институции, осигуряващи сигурността на фирми и граждани като МВР, Гранична полиция, Пожарна безопасност и др.

БТПП оказва пълно съдействие за участие в състава на делегацията при заявка на:

e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494, 8117 489. 
 


07.09.2018 г.
Назад