Назад

„Да направим света по-кръгов“ - проектът за кръгова икономика на БТПП стартира иновативна платформа с виртуален пазар





Разработваният с участието на БТПП проект MOVECO стартира иновативна платформа, насочена към заинтересовани страни в областта на кръговата икономика. Чрез виртуалния си пазар платформата предоставя възможност на компании и научноизследователски организации да обменят продукти, материали и ресурси за повторна употреба. Онлайн платформата предлага на бизнеса богат инструментариум за осъществяване на идеите на кръговата икономика. Потребителите също така могат да се информират по свързани теми, да изградят мрежи на сътрудничество и да открият контактни данни на местни експерти в областта на кръговата икономика.

Четирите модула на платформата се основават на мотото „Нека да направим светът по-кръгов!“. Както отбелязват от Словенската търговско-промишлена палата, която е водещ партньор по проекта, „отпадъкът на един производител може да се превърне в ценен ресурс за друг“. Благодарение на платформата всички заинтересовани страни имат възможност да споделят „добри практики“, или да намерят решения, които да им помогнат да се справят със собствените си предизвикателства.

Проект MOVECO цели да насърчи МСП към въвеждане на кръговата икономика - модел, стимулиращ рециклирането, преработката и повторното използване на отпадъци като ресурс за ново производство. В проекта, който се реализира в рамките на транснационална програма „Дунав“, участват шестнадесет партньорски организации от десет страни от Дунавския регион.

Платформата е достъпна на следния адрес: http://danube-goes-circular.eu/

Подробна информация за платформата може да намерите тук: https://www.bcci.bg/bulgarian/projects/MOVECO/MOVECO_Press_release_BG_translation.docx


18.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад