Назад

Посещение на бизнес делегация от Съвета на регионалните представители на Република Индонезия





Делегация от Съвета на регионалните представители на Индонезия посети БТПП и се срещна с главния секретар на Палатата Васил Тодоров. На събитието присъстваха и директори на дирекции от БТПП.

Съветът на регионалните представители е една от двете парламентарни камари в Индонезия, която има за задача да предоставя съвети и становища по законопроекти към Камарата на народните представители. Делегацията, посетила БТПП, включваше представители на провинциите Папуа, Сулавеси, Ачех, Ява и остров Комодо.

Водачът на делегацията – Айа Кос Индриях, представи ролята и функциите на Съвета и сподели, че важна негова задача е развитието на отделните региони в Индонезия. Тя изрази подкрепа към това България да се превърне в мост между Азия и Европа и сподели, че през последните 15 години се забелязва ръст в двустранните търговско-икономически отношения между двете страни.

По време на срещата бяха обсъдени още потенциалните сектори за сътрудничество между България и Индонезия в областта на селското стопанство, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, възобновяемата енергия, строителството и др.

Васил Тодоров сподели, че въпреки разстоянието между двете страни, има голям потенциал в двустранните отношения и това личи в интереса от страна на бизнеса. През последните години Палатата, съвместно с Посолството на Индонезия в София, е организирала редица мероприятия с цел промотиране на възможностите за бизнес и инвестиции. Главният секретар представи икономиката на България и водещите сектори, мястото на страната в международните класации, както и ролята и функциите на БТПП. Той акцентира върху факта, че институционалната подкрепа за развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни е особено важна и изрази надежда добрите контакти между България и Индонезия да продължат.


20.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад