Назад

Българската търговско-промишлена палата участва в инициатива за благотворителност и дейности в полза на обществотоПо повод 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела, Посолството на Република Южна Африка пое инициатива за благотворителност и дейности в полза на обществото, отбелязвайки Международния ден на Нелсън Мандела - 18 юли.

Българската търговско-промишлена палата участва в инициативата с дарение от печатни материали и пособия за писане, предназначени за деца без родители. Инициативата се осъществява посредством фондация „Агапедия“.

Н.Пр. Ванеса Калвърт, посланик на Република Южна Африка в София призовава всеки да прекара 67 минути от времето си в служба на обществото на рождения ден на Нелсън Мандела. Това символизира 67-те години то живота на южноафриканския лидер, които той е отдал в служба на човечеството, борейки се за свобода, правда и мир.

Освен това, 18 юли е ден, символизиращ близостта и сходствата между България и ЮАР, ден важен за всички българи, тъй като е и рождената дата на Апостола на свободата – Васил Левски.


18.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад