Назад

Председателят на БТПП бе сред гостите на официалното откриване на Webit.Festival Europe

Събитието се провежда под мотото „Преоткриване бъдещето на Европа“


Webit.Festival Europe е част от Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите, както е и водещото събитие на българското председателство на Съвета на ЕС по въпросите на цифровите технологии. В Арена Армеец се проведе десетият юбилеен фестивал. За поредна година БТПП е партньор на единственото и най-голямо B2B събитие за Централна и Източна Европа. Сред официалните гости на събитието бе и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Събитието се провежда под мотото „Преоткриване бъдещето на Европа“. Форумът е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, комисаря по цифрова икономика и общество на Европейската комисия Мария Габриел и кмета на София Йорданка Фандъкова. Десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe е сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори и политици.

Гостите и участниците във фестивала бяха посрещнати от хуманоидния робот София, който е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics, надарен със забележителна изразителност, естетика и интерактивност. Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Актуална информация за събитието: https://eu2018bg.bg/bg/events/707


26.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад