Назад

БТПП бе домакин на 123-та пленарна асамблея на ЕВРОПАЛАТИ

И на редовно заседание на Борда на директорите на асоциацията

Българската търговско-промишлена палата бе домакин на 123-та пленарна асамблея на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ) и редовно заседание на Борда на директорите на асоциацията.

Заседанието бе официално открито от председателя на ЕВРОПАЛАТИ – Кристоф Лайтл, който поздрави участниците и благодари за успешно организираното издание на Европейския парламент на предприятитя в София. Видео от началото на събитието може да видите ТУК. Той изтъкна, че мероприятието е представило 3 основни области, в които търговско-промишлените палати трябва да сътрудничат на предприятията, а именно липсата на подготвени кадри,  дигитален единен пазар и клъстери за МСП. Лайтл заяви, че ЕВРОПАЛАТИ ще започне работа по тези теми незабавно чрез създаването на комитети и работни групи.

Председателят на ЕВРОПАЛАТИ представи още предприетите мерки за бъдещото на Асоциацията и посочи постигнатите резултати от дейността за първата половина на 2018г.

Лайтъл направи обзор относно бъдещото на Европа, като акцентира върху основните цели:

  • ЕС да остане най-голямата икономическа сила в световен мащаб
  • Осигуряването на най-добър стандарт за живеене на гражданите на Европа
  • Запазване на европейските ценности и демокрация

Председателят на бюджетната комисия на ЕВРОПАЛАТИ представи финансовото състояние през 2017 година. 

В рамките на заседанието бе обсъден организационният процес на Европейския парламент на предприятията 2018 и официалното стартиране на набирането на участници за събитието през октомври в Брюксел. Членовете ще разполагат с време до м. август 2018 за да потвърдят състава на своята делегация.

При интерес за участие в мероприятието в Брюксел, може да се свързвате с: Българска търговско-промишлена палата, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg. 

 

 

 


12.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад