Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на АС при БТПП Благовест Пунев връчиха на 43 млади юристи сертификати

За успешно завършен 3-месечен курс на обучение по въпросите на арбитража, който се организира за дванадесети пореден път от АС при БТПП








Председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на АС при БТПП Благовест Пунев връчиха на 43 млади юристи сертификати  за успешно завършен 3-месечен курс на обучение по въпросите на арбитража, който се организира за дванадесети пореден път от Арбитражния съд при БТПП.

Занятията се проведоха при силен интерес от страна на участниците - студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти.

Курсът, включващ 12 модула по три часа, бе с подчертана теоретико-практическа насоченост .

Лектори в обучението бяха изявени висококвалифицирани арбитри с богат професионален опит и практика, съчетани с дългогодишна преподавателска дейност в юридическите факултети в страната – Благовест Пунев и зам. - председателите Ружа Иванова, Александър Кацарски и проф. Ангел Калайджиев,  почетният председател проф. Силви Чернев и доц. Венцислава Желязкова.

Цветан Симеонов закри курса, като в обръщението си към участниците наблегна на тясното взаимодействие между бизнеса и Българската търговско - промишлена палата, възможността на търговските дружества винаги да прибягват към институционалния арбитраж като по – бърз, по - евтин и по – конструктивен способ за разрешаване на възникналите помежду им спорове.

В тази връзка, необходимостта на бизнеса от подготвени в областта на алтернативното разрешаване на спорове експерти, се удовлетворява включително и чрез провежданото обучение, създаващо приемственост между поколенията юристи.

Курсистите изразиха своята благодарност за предадените им знания. Придобитата квалификация беше оценена от участниците в курса като компетентно представена и разбираема, а формата за получаване на практически умения - като полезна и приятна.

Младите колеги споделиха увереност, че придобитите познания безспорно ще им служат за в бъдеще в работата им.

Галерия от събитието може да разгледате ТУК.

 

 


25.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад