Назад

В БТПП се проведе среща с представители на бизнеса от Кралство Камбоджа

Главният секретар Васил Тодоров запозна членовете на делегацията с дейността на Палатата


В БТПП се проведе среща с представители на бизнеса от Кралство Камбоджа. Главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров запозна членовете на делегацията с дейността на палатата. Той очерта основните насоки на работа на БТПП като бизнес организация и социален партньор.

Фирмите /приложен списък/ от азиатската страна, участващи в срещата, работят в секторите: селско стопанство, хранително-вкусовата и преработващата промишленост, машиностроене, строителството. Те направиха кратка презентация на Камбоджа – ресурси, икономика и най-развити сектори, сред които са производство на облекла, туризъм, селско стопанство, строителство и банково дело. Страната е десети износител на облекла в Азия, а в сектора работят 700 000 работници. Туристите през 2017 г., посетили страната са повече от 5 млн. Браншът създава 17,5% от БВП. Камбоджа е осмият най-голям производител на ориз в света. Динамично се развиват и секторите строителство и банково дело. Подробна презентация тук.

Гостите проявиха интерес към внос на селскостопанска техника и оборудване за преработвателната и хранителната промишленост, както и на строителни материали от България. Споделиха, че страната има изключително младо население – 52% са под 25 години и може да изпраща квалифицирани работници и служители в различни сектори.

Васил Тодоров потвърди готовността на БТПП да окаже съдействие за установяване на контакти с потенциални бизнес партньори. Българските фирми, проявяващи интерес могат да се свържат с: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.b, тел. 02 8117 489.

Бизнес делегацията от Камбоджа е в страната по повод политически консултации /12-14 март/ и е водена от заместник-министър на външните работи на Кралството.


13.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад