Назад

БТПП участва на Световния конгрес на търговските палати



 
Председателят на БТПП е в Мексико на Световния конгрес на търговските палати. Конгресът се провежда всеки 2 години на различен континент. Домакин на тазгодишното събитие е Съюза на мексиканските търговско-промишлени палати.


В периода  от 7 до 10 юни 2011 г. Цветан Симеонов ще участва в срещи и сесии, съгласно програмата на конгреса. На 7 юни председателят на БТПП в качеството си на ротационен председател на Асоциацията на балканските палати – АВС за 2011 г. се среща със свои колеги от други транснационални ТПП. Това са организаци, обединяващи палати от определен регион с близки цели и мултинационално представяне.

Според г-н Симеонов координацията между транснационалните палати, както помежду им, така и с Федерацията на световните търговски палати е важна за споделяне на опит в мултинационална среда, за координиране на общи усилия, насочени към улесняване на бизнеса и насърчаване на контактите.


По време на посещението си председателят на БТПП има предвидени  срещи с българския посланик в Мексико, председателя на GS1 Мексико и ще бъде лектор на една от сесиите на тема Speed networking – Europe.

07.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад