Назад

16 български фирми се срещат с повече от 50 словенски компании по време на бизнес форум

 
От днес българска бизнес делегация придружава президента Георги Първанов по време на официалното му посещение в Словения. Фирми от областите: енергетика, строителство, специална продукция, машиностроене и металообработка, медицинска апаратура и фармацевтика, водени от Александър Кашукеев, член на УС на БТПП ще посетят Словенската търговско-промишлена палата и получат информация за икономиката и бизнес средата в Словения. 
На 7 юни в Любляна представителите на 16 български фирми ще се срещнат с повече от 50 словенски компании по време на бизнес форум, организиран в рамките на Европейската мрежа за икономическо и иновационно сътрудничество Enterprise Europe Network, офис от която има и в БТПП. Партньорството между българската и словенската ТПП се осъществява както на двустранна основа, така и в ЕЕN, чиято цел е подпомагане на МСП в Европа.
Във форума ще вземат участие президента на България Георги Първанов и президента на Словения Данило Тюрк. Презентация на икономическия и инвестиционен климат на нашата страна ще направи новият зам.министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
След официалната част и неформални разговори между фирмите и двамата президенти ще се проведат и двустранни срещи. БТПП ще информира за резултатите от срещите.

06.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад