Назад

Бизнес делегация от провинция Лорестан, Иран посети БТПП









 
На 31 май 2011 г. БТПП бе домакин на българо-ирански бизнес форум, в който взеха участие представители на бизнеса от провинция Лорестан и български предприемачи, членове на БТПП.
Председателят на палатата Цветан Симеонов приветства бизнесмените от двете страни и сподели, че има доста възможности за сътрудничество, особено в областите – преработка на облицовъчни камъни, земеделие, животновъдство, фармацевтика, машиностроене, автомобилостроене, обработка на полускъпоценни камъни, занаяти, туризъм. Според него добра основа за настоящия форум е проведеното през февруари месец тази година посещение на председателя на Иранската палата на търговията, промишлеността и мините в България. 
Управителят на област Лорестан в Ислямска република Иран Хабиболах Дехмарде също се обърна към участниците във форума и заяви, че общите неща между Иран и България не са само стари думи от фарси, навлезли в българския език, а става въпрос за общи икономически и бизнес интереси. 
В рамките на посещението си в България, областният управител на Лорестан е подписал споразумение за сътрудничество между администрациите на Лорестан и Стара Загора с областния управител на града Йордан Николов. Във форума се включи и посланика на Иран у нас Н.пр. Голамреза Багери.
Юлиан Балчев, представител на Българската агенция за инвестиции направи представяне на икономическата среда и инвестиционния климат в нашата страна.
Иранските фирми, представители на Търговската и минно-промишлена палата на град Хорамабад проведоха срещи с потенциални партньори – фирми, членове на БТПП.

Престоят на иранската делегация продължава до 2 юни 2011 г.

31.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад