Назад

БТПП стана гарант за повишаване събираемостта на т.н. тротоарно право

 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в среща днес на Браншовата асоциация на ресторантьорите в гр. София с кмета Йорданка Фандъкова и с председателя на Общинския съвет Андрей Иванов за определянето на нови приемливи тарифи за използване на тротоарните площи от заведенията и ресторантите в София. 

При срещата беше прието, че в условията на криза намирането на общия интерес между бизнеса и ръководството на Столична община може да има като резултат повишаване на събираемостта на таксите за използване на общински площи за нуждите на ресторантьорите.

Според г-жа Фандъкова опитът за подобряването на събираемостта в резултат на сключване на споразумение с бранша на ресторантьорите за таксите за авторско право за ползването на музика, може да бъде пренесен и по отношение на таксите за тротоарните площи от заведенията в София.

По разпореждане на Кмета г-жа Фандъкова беше сформирана  работна група  под ръководството Заместник-кмет Ирина Савина, която в срок от 10 дни да предложи на ръководството на общината варианти за новите приемливи цени.

В условията на намалени обороти търговците до момента отказват да вадят маси на тротоара, за да остане печалба и за тях,

02.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад