Назад

Обсъдени бяха съвместни българо-испански бизнес събития

Търговско-промишлените палати в Испания преживяват промени
 
Посланикът на Кралство Испания се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов и председателя на Българо-испанския бизнес съвет към БТПП Димитър Пампулов.

Г-н Симеонов запозна Н.Пр. Рафаел Мендивил Пейдро с дейността на БТПП и разясни отношенията на палатата с партньорски организации в Испания. Отношенията на БТПП с палати от Иберийския полуостров се основават както на двустранни контакти, така и въз основа на връзките в рамките на Асоциацията на европейските търговски палати – Европалати. Търговско-промишлените палати в Испания преживяват промени, свързани със смяна на членството – от задължително към доброволно и след 1 година ще трябва да функционира без държавни средства, както до сега.

Г-н Пампулов представи Българо-испанския бизнес съвет, създаден през 2003 г. с цел подпомагане на двустранните връзки, насърчаване на инвестициите на испански фирми в България и оказване на съдействие на български фирми, търсещи партньори в Испания.

На срещата бяха обсъдени предстоящи съвместни събития, сред които няколко посещения на испански компании от Мадрид, Сарагоса и Билбао през втората половина на 2011 г. Събитията ще бъдат насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество в областите инфраструктура, строителство, селско стопанство, търговия и др. По предложение на Българо-испанския бизнес съвет БТПП ще организира кръгла маса за перспективите на испанските инвестиции в нашата страна през септември – октомври тази година.

03.06.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад