Назад

Делегация с представители на правителството и бизнеса от Китай посети БТПП

БТПП изрази готовност за съдействие на бизнеса от Сечуан и намиране на потенциални партньори на българския пазар

Делегация с представители на правителството и бизнеса от Сечуан, Китай посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов и главния секретар Васил Тодоров, възможностите за двустранно сътрудничество.

Цветан Симеонов запозна гостите с историята на БТПП, дейностите и регионалната структура. Toй опредли БТПП като надежден източник на информация, въз основа на базите данни, с които разполага и с контактите в цял свят. Дискутирано бе и съдействието на БТПП за разрешаване на търговските спорове между фирмите чрез действащия изцяло дигитализиран Арбитражен съд към Палатата.

Китайската делегация бе водена от Чен Фанг, председател на ТПП Сечуан и заместник-председател на Китайски съвет за насърчаване на международната търговия, Сечуан. По време на срещата бе представена информация и за интересите на сечуанския бизнес в секторите: здравеопазване – изграждане на болници, енергетика, дистрибуция на природен газ, логистика и туризъм, електронна търговия, електронни части за автомобили, конектори и др.

БТПП ще съдейства на бизнеса от Сечуан и намиране на потенциални партньори на българския пазар.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с партньори от Сечуан, могат да се свързват с дирекция: „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 028117 494, 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg


11.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад