Назад

БТПП участва в обсъждане на работната програма на ЕВРОПАЛАТИ за 2018 г.

Представена бе подготовката на Европейския парламент на предприятията


Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в заседание на ЕВРОПАЛАТИ в Брюксел, по време на което беше обсъдена работната програма през 2018 и предстоящите събития в регионален мащаб.

Изпълнителният директор на ЕВРОПАЛАТИ Арналдо Абруцини подчерта положителните тенденции и ролята на БТПП в Комитета за търговия и инвестиции и представи информация за подготовката на Европейския парламент на предприятията през 2018 г.

Делегатите на Португалската палата представиха добрите практики от дейността на палатската система в Португалия. Беше предложен график за подобни представяния и от други палати, като предложената дата за участието на БТПП е 2 октомври 2018 г.

Георги Стоев проведе срещи с представителите на ЕВРОПАЛАТИ Бен Батърс и Паоло Балдан. На тези срещи бяха обсъдени приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС и предстоящи проекти и съвместни мероприятия в София до края на тази и началото на следващата година.

Заместник-председателят на БТПП  Георги Стоев се включи и в  заседанието на Съвета по индустриална политика, в което взе участие Жан-Филип Пезие, началник на отдел „Връзки с обществеността“, Съюз на европейската железопътна индустрия (UNIFE) и  Гонсало Лобо Ксавиер, докладчик по становище относно „Възприемане на всеобхватен подход към промишлената политика в ЕС – подобряване на бизнес средата и насърчаване на конкурентоспособността на производствения сектор в Европа“.

Заключенията от Социалната среща на върха за справедливи работни места и растеж, която се състоя на 17 ноември в Гьотеборг,  бяха също сред темите на дебата в Брюксел.


06.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад