Назад

Негово превъзходителство г-н Шин Бунам става първи почетен председател на камарата

Цветан Симеонов бе сред официалните гости на приема

   Домакинът Hyundai Център даде възможност на гостите да се запознаят с най-новите и авангардни модели на корейския производител

Във вторник, 5 декември 2017, официалния център на Hyundai Motor за България отвори вратите си за Годишния бизнес прием на Негово превъзходителство корейския посланик в България г-н Шин Бунам и на Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея. На събитието присъстваха официални лица от изпълнителната власт, председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов, високо-уважавани академични професори от Български и Корейски университети, известни европейски спортни деятели  и видни представители на корейския и българския бизнес. БТПП напомня, че по време на Годишните награди посланикът бе отличен  с бронзова статуетка "Хермес" и грамота за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Република Корея и за приноса в постигането на целите на БТПП.

Непосредствено преди началото на официалната част се проведе и годишното общо събрание на Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея. На него присъстваха всички учредители и контролни органи, както от корейска така и от българска страна. Бе обсъдена дейността на камарата по организацията на различни мероприятия и бяха очертани целите за 2018 г.

Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея оповести успешни първи стъпки между представители на бизнеса, културата и образованието в България и Корея и специално наблегна на отличната подкрепа, получена на правителствено ниво и на двете държави. По време на официалната част, Негово Превъзходителство г-н Шин Бунам бе удостоен със специален мемориален часовник за високите му заслуги за развитие на двустранните отношения, и бе оповестено избирането му за Първи почетен председател на камарата.

Посланик Бунам подчерта положителната нагласа на корейските фирми и университе към Република България и изрази надежда във все по-задълбочени бизнес и културни отношения между двете страни.

В рамките на събитието гостите имаха възможност да се запознаят от близо с най-новите модели на автомобилната марка HYUNDAI.


06.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад