Назад

Директна авиолиния Баку-София стартира от 16 януари 2018 г.



В международния ден на гражданската авиация, БТПП взе участие в представянето на директната въздушна връзка Баку – София, организирано от Посолството на Азербайджан в София и Азербайджанските авиолинии „Buta Airways”.

Събитието беше официално открито от Н.Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан в София, която акцентира върху ключовото значение на сектор транспорт за развитие на отношенията между България и Азербайджан – не само на политическо, но и на икономическо ниво. Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма представи ползите от директни въздушни връзки за развитие на туристическия потенциал.

Васил Тодоров, главен секретар на Палатата, поздрави участниците в мероприятието и сподели, че от гледна точка на бизнеса - инициативите и усилията на двете страни са дали резултат, тъй като директните полети ще доведат до активизиране на сътрудничеството с Азербайджан в секторите от взаимен интерес.

Представители на държавата, бизнеса и медиите имаха възможност да получат допълнително информация относно директните полети Баку-София-Баку, стартиращи от 16 януари 2018.

 


07.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад