Назад

Делегация на ОАЕ представи подготовката на Експо Дубай 2020



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров обсъди с Н. Пр. Султан Ал Шамси – сътрудник на външния министър на ОАЕ, отговорен за международното сътрудничество, предстоящото изложение Експо Дубай 2020. В срещата участваха също д-р Тарек Оливейра Шайа, директор на борда на Дубай Експо, и Рашед Ал Хемейри, технически директор.
Н. Пр. Султан Ал Шамси отбеляза, че двустранните отношения България – Обединени Арабски Емирства ще продължат развитието си с откриване на дипломатически представителства в двете страни. Той представи накратко икономическия план за развитие на страната до 2030 г.
В рамките на срещата бе представена информация за подготовката на изложението през 2020 г. 163 страни вече са потвърдили участието си. Гостите изразиха надежда и България да се включи в това международно събитие, което за първи път от десетилетия се организира от развиваща се страна. Над 25 млн. посетители, 80% от които чуждестранни представители, се очакват на събитието, което продължава 6 месеца (20 октомври 2020 - 10 април 2021).
Д-р Тарек изказа мнение, че България е важен партньор на ОАЕ и това е провокирало посещението на представителите на Експото и дипломата у нас. Проведени са срещи с министерства и ведомства, които имат отношение към взимането на решение за национално участие – Министерство на икономиката, Министерство на външните работи, ИАНМСП, Българска агенция за инвестиции.
Организаторите на събитието предвиждат гъвкави условия за участие - както със собствен павильон, така и с наети изградени площи. Експото ще предложи редица преференции за присъствието на МСП, иновативни и стартиращи предприятия. Повече за тези възможности тук.
Главният секретар на БТПП изрази подкрепата на БТПП към национално участие на подобни форуми, тъй като интернационализацията на българската икономика е от изключителна важност за МСП. Той подчерта, че организирането на бизнес посещения, форуми и срещи е във фокуса на дейността на Палатата, която цели оказване на съдействие на българските фирми при осъществяване на нови и перспективни бизнес контакти. Бе договорено БТПП да разпространи допълнителна информация за изложението Дубай 2020, която ще бъде предоставена от организаторите.
В момента са обявени търгове за набавяне на продукти и услуги от цял свят за EXPO2020 в Дубай. Въпреки че остават още 3 години до самото изложение, подготовката вече е започнала. Препоръчваме фирмите, които имат интерес да реагират своевременно. Кандидатства се директно в Дубай чрез контакт с организаторите - вижте повече: https://esource.expo2020dubai.ae/esop/uae-e20-host/public/web/login.jst


01.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад