Назад

Търговският съветник в Посолството на България в Торонто, Канада, посети БТПП



В БТПП се проведе среща с търговския ни съветник в Посолството на България в Торонто, Канада Десислава Драгнева. Председателят на БТПП Цветан Симеонов сподели с г-жа Драгнева позицията на палатата във връзка с Всеобхватното търговско и икономическо споразумение между ЕС и Канада (СЕТА). Той изрази подкрепа от страна на бизнеса за скорошното влизане в сила на споразумението.

По повод на това, че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане за задължително тълкуване на разпоредби от Конституцията по повод СЕТА, председателят на БТПП напомни, че заради водещата роля на износа за ръста на икономиката на България, разширяването на пазарите е от жизнена важност за българските фирми, както и че отварянето на българския пазар за стоките от ЕС бе с много по- тежки последици, но българският бизнес се справи успешно с предизвикателството.

Тема на разговора бе и предстоящият бизнес форум „Защо Канада?“, организиран от Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Канадско-българската бизнес мрежа и Националната бизнес мрежа. Събитието ще се проведе  на 24 октомври 2017г. и ще е под егидата на Канадското посолство в Букурещ, акредитирано за България. Повече информация тук: http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=534


28.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад